23.–24.8.2019

23.8. Valtavaaranlampi           24.8. Oulangan kansallispuisto

Villi johdattaa kulkijan valoisille mäntykankaille, erämaalampien rannoille, Kiutakönkään kuohuille ja niitylle joen ääreen. Villi tuo Oulangan kansallispuiston patikointireitille akustista musiikkia, kirjallisuutta, filosofiaa, yhteisötaidetta ja tanssia.

Info

Villifestivaali 23.8.-24.8.2019 yhdistää Kuusamon ainutlaatuisen luonnon, musiikin ja taideohjelman. Festivaali käynnistyy perjantaina Valtavaaranlammen rannalla akustisella iltakeikalla ja levittäytyy lauantaina 10 kilometrin pituiselle patikointireitille Oulangan kansallispuistoon.

Villi on ilmaisfestivaali. Kaikki festivaalin musiikkiesitykset ovat akustisia.

Voit seurata festivaaliohjelmaa esitys kerrallaan siirtymällä pisteeltä toiselle järjestyksessä tai vaeltaa kierroksella oman aikataulun mukaan ja nauttia kohdalle osuvista esityksistä. Lauantain esitykset starttaavat porrastetusti noin tunnin välein ja lähtöjä on kolme. Kokonaiskesto kierrokselle esityksineen on noin 6 tuntia. Lapsiperheille soveltuva ohjelma tapahtuu lähellä Oulangan luontokeskusta.

Festivaalireitti on merkitty opastein. Reitti yhdistää Hiiden hurmoksen ja Könkään keinon reitit (yht. 8km) ja päättyy noin kilometrin päähän luontokeskuksesta Oulangan leirintäalueen jokitörmälle. Festivaalireitti ei valitettavasti ole esteetön.

Kulkiessasi festivaalireitillä pysythän ainoastaan merkityillä polulla. Oulangan kansallispuistossa noudatetaan roskattoman retkeilyn sääntöjä. Tutustu Oulangan kansallispuiston ohjeisiin.

Reitin varrella ei ole ruokatarjontaa, muista omat eväät. Tulenteko sallittu vain erikseen merkityillä tulentekopaikoilla. Avotulen teko tulentekopaikoilla metsäpalovaroituksen aikana on kielletty. Kielto ei koske keittokatoksia tai muita hormilla varustettuja tulisijoja.

Oulangan luontokeskuksen kahvila-ravintola palvelee lauantaisin luontokeskuksen aukioloaikoina.

Villifestivaalin järjestävät Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ja Ruka-Kuusamo matkailu ry. Villifestivaali tekee yhteistyötä Metsähallituksen kanssa.

Esiintyjät

Valtavaaranlampi pe 23.8.

Yona & Lumos-kvartetti

Oulangan kansallispuisto la 24.8.

 Maustetytöt
Joose Keskitalo & The Mystic Revelation of Teppo Repo
Tatu Rönkkö 
Pekko Käppi & K.H.H.L
Miki Liukkonen
Korpikomppania
Akseli Huhtanen
Sanna-Mari Prittinen
Liisa Louhela
Ahtinen ja Koivisto

Oheisohjelmaa

Metsäjooga

Aikataulu

Festivaalin tarkka aikataulu ja reittikartta julkaistaan toukokuussa.

Saapuminen

pe 23.8. Valtavaaranlampi

Villi -taidefestivaali käynnistyy perjantaina Valtavaaranlammen rannalla (Valtavaaran laavu). Paikalle kuljetaan patikoimalla n. 3km. Reitin lähtöpiste on Saaruan Pysäköintialue Itä-Rukalla (Ahon Jussintie 7).

la 24.8. Oulangan kansallispuisto

Lauantaina festivaalireitin lähtöpiste on Oulangan luontokeskus. Suosittelemme saapumaan paikalle festivaalibussilla ja välttämään omalla autolla saapumista.

Festivaalibussi

Festivaalibussi (maksullinen) kulkee Rukan keskuksen ja Oulangan luontokeskuksen välillä lauantaina 24.8. Festivaalibussin aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Kimppataksi

Rukan taksipalvelun kimppataksi palvelee Rukan ja Oulangan luontokeskuksen välisellä reitillä. Kimppataksi on varattava ennakkoon puh. 08 8681 222

Lisätietoja saapumisesta Oulangan luontokeskukseen ja kartat

https://www.luontoon.fi/oulanka/kartat­jakulkuyhteydet

Saapuminen Rukalle

https://www.ruka.fi/saapuminen

Majoittuminen

Tutustu Rukan majoitustarjontaan alla.

Voit valita alta joko pakettimajoituksen (majoitus + bussikuljetukset festivaalille) tai pelkän majoituksen alueen muissa kohteissa. Pakettina ostettaessa hinta on halvempi kuin erikseen ostettuna ( huom. tarjous voimassa vain kohteeseen Ski-Inn Aurinkorinne).

Lataa...

Hotelli Scandicista voit varata festivaalimajoituksen kampanjahintaan koodilla: BVIL220819

Varaa festivaalimajoitus Scandicista.

Katso Rukan muu majoitustarjonta

www.ruka.fi/kauppa

Talkootyö

Villifestivaali etsii vapaaehtoisia. Vapaaehtoisille tarjotaan majoitus festivaalin ajaksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi: info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi

Villifestivaali pidättää oikeuden muutoksiin mahdollisten esteiden varalta ja/tai Force Majeure -tapauksessa.

Ruka logo

ski-inn logo

Scandic logo

oulanka logo

Metsahallitus logo